Eksekutif Pereka Grafik

JOB DESCRIPTION
JAWATAN : Eksekutif Pereka Grafik ( 1 kekosongan )

KELAYAKAN, TUGASAN KERJA DAN TANGGUNGJAWAB PENUGASAN KERJA ADALAH SEPERTI BERIKUT :

1. Keutamaan kepada LELAKI / PEREMPUAN yang tinggal di kawasan Lembah Klang.

2. Warganegara Malaysia yang berumur 22 tahun sehingga 40 tahun dan memiliki lesen memandu
kelas D adalah satu kelebihan.

3. Kelayakan kepada yang memiliki DIPLOMA / IJAZAH dalam bidang berkaitan digalakan memohon.WAJIB Mempunyai pengalaman dalam bidang berkaitan.

4. Mempunyai perwatakan menarik dan sentiasa rapi dalam pemakaian. Mempunyai sikap yang positif dan kreatif serta berani dengan cabaran. Mempunyai sikap berdikari dalam kerja amat digalakan.

5. Boleh menerima arahan majikan dari semasa ke semasa dan juga boleh menerima arahan serta kehendak majikan ada menjadi keutamaan ( Tanpa gagal ). Tidak berkira tentang kerja, jujur dan amanah dalam kerja. Berdisiplin dan berhemah tinggi. Boleh bekerja luar kawasan ( Jika bekeperluan ).

6. PENTING : Boleh faham tentang masa kerja FLEXSIBEL dan tidak berkira tentang masa kerja. Boleh bekerja dalam tekanan dan bersabar dengan waktu kerja yang FLEXSIBEL. Waktu kerja tidak menentu
( tertakluk pada arahan majikan ).

7. Keutamaan juga yang boleh melakukan penugasan MULTI TASK adalah diutamakan.

8. Penugasan EKSEKUTIF PEREKA GRAFIK kini lebih luas bukan sahaja terlibat dalam membantu menghasilkan konsep rekaan malahan juga terlibat menentukan hala tuju perniagaan atau syarikat. Boleh bertindak sebagai penasihat rekaan grafik, menasihati serta memberi cadangan kepada syarikat berkaitan urusan rekaan grafik

9. Berkemahiran dalam menggunakan Adobe Photoshop, Adobe Illustrator dan Indesign. Keutamaan juga dalam menggunakan MS WORD, MS EXCEL, MS POWER dan hal- hal berkaitan ICT. Selain itu, keutamaan yang berkemahiran menggunakan kamera dan berkebolehan dalam fotografi diutamakan.

10. Membuat rekaan grafik yang menarik untuk tujuan posting dan iklan di web, laman sosial seperti FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER dan lain- lain yang difikirkan berkeperluan.

11. Mahir dan kreatif dalam rekaan grafik bahan pemasaran, grafik dokumentasi dan lain- lain seperti flyers, poster, grafik untuk kotak dan kad bisnes serta hal-hal berkaitan rekaan grafik. Mahir dan kreatif dalam menghasilkan visual ( illustrasi, photo, logo, icon, vector, dsb) yang sesuai untuk menyampaikan mesej dalam pengiklanan, identiti korporat, website, pembungkusan, multimedia dan sebagainya. Bertanggungjawab dalam susun atur ( layout ) serta format dalam setiap rekaan grafik / video yang dihasilkan agar menepati citarasa syarikat. Memastikan setiap rekaan grafik dicetak dengan baik mengikut spesifikasi dan dipersetujui oleh syarikat agar kualiti dapat dijaga.

CARA MEMOHON:
Jika berminat , sila whatsapp 0172847090 / 0192734637 / 0197511143 ( whatsapp sahaja ) atau boleh terus hubungi 0341618438 untuk urusan temuduga.Untuk urusan penghantaran resume ( sila sertakan gambar di resume ), sila email : [email protected]
JOB REQUIREMENT
Nationality Preferred Malaysians Only
Gender Preferred All Genders
Language Required English | Bahasa Malaysia
Own Transport None
Experience Level Any
Minimum Education Required diploma
Location Kuala Lumpur